Išči
Meni

Nahajate se tukaj Uvod Blog Kako urediti majhno kopalnico in jo vizualno povečati

Kako urediti majhno kopalnico in jo vizualno povečati

Se spopadate s pomanjkanjem prostora v kopalnici? Ni problema, tudi majhno kopalnico lahko spremenite v prijeten in zračen prostor. Svetovali vam bomo, kako majhno kopalnico vizualno povečati in izpolniti vse funkcionalne zahteve.

Izberite svetle barve

Svetla barva je očitna izbira za majhno kopalnico. Izberite kremno, bež, svetlo sivo ali rjavo barvo. Če vas skrbi sivina, se poigrajte z lesenimi ali kamnitimi dekorji.
Če se ne želite odpovedati bolj živahnim barvam, jim namenite le eno steno - na primer za ogledalom ali pod tušem, ali pa jih uporabite za manjše elemente, kot so pipe in dodatki.

Čim manj je stikov, tem bolje

Veliko število stikov vizualno razdeli kopalnico. Nasprotno pa velike ploščice dajejo čist in razkošen vtis. In če želite nekaj zares oblikovalskega, jih kombinirajte s 3D-ploščicami. Vendar z njimi ravnajte previdno, tako kot z drznimi barvami. Bile bodo edinstven prevladujoč element v kopalnici.

NASVETTudi majhna kopalnica je lahko videti razkošno. Preberite naših 7 nasvetov za opremo razkošne kopalnice.>>

Namesto kadi tuš

To je seveda smiselno. Kopalna kad bi zavzela več prostora. Vendar je treba tuš kabino izbrati pravilno. Potem ne bo le prihranila prostora, temveč bo kopalnico tudi vizualno povečala.

Idealna rešitev je tuš kabina brez pladnja, torej z odprtim vhodom. Ravna površina z enakomerno položenimi ploščicami bo delovala kot nadaljevanje prostora. Zaslon naj bo v idealnem primeru izdelan iz klasičnega prozornega stekla, ki ne bo delil prostora.

Imate pravokotno kopalnico? Potem vam ni treba skrbeti za krajšo pravokotno kad. Vendar razmislite, ali imate zanjo glede na lokacijo umivalnika, stranišča in pralnega stroja dovolj prostora.

Stranišče, ki ne zavzema prostora

Če imate kopalnico s straniščem, se odločite za stensko viseče stranišče, nameščeno na pregradni sistem namestitve. Mehanizem za splakovanje pri prostostoječih straniščih zavzame preveč prostora in vizualno razbije enotnost kopalnice. Poleg tega je to danes precej retro.

Skrbno izberite pohištvo

Idealne so širše, a manj globoke omarice, ki ne štrlijo toliko v prostor. Prav tako čim bolj učinkovito izkoristite prostor pod umivalnikom. Če izberete umivalnik za na pult (ki ni vgradni), boste pridobili še več prostora za shranjevanje.

Po drugi strani se izogibajte odprtim policam, ki bi bile moteče in poskrbite, da bodo površine čim bolj čiste. Če imate možnost, rešite polico v tuš kabini v obliki niše v steni (niša). Videti je oblikovalsko in prihrani nekaj prostora.

Ali lahko pralni stroj postavite drugam?

Pri opremljanju kopalnice avtomatično upoštevamo tudi pralni stroj. Vendar zavzame veliko prostora. Razmislite, ali je prostor zanj drugje.
Če je kopalnica edina možnost, poskusite pralni stroj čim bolj vključiti v prostor in uporabiti prostor nad njim. Postavite ga lahko na primer ob omarico za umivalnik in zgornji del omarice podaljšate do površine nad pralnim strojem. Ali pa na steno nad njim namestite sistem polic s škatlami za shranjevanje.

Veliko ogledalo vizualno poveča prostor

Odličen način za vizualno povečanje kopalnice je veliko ogledalo. Ob njem mora biti na obeh straneh nameščena razsvetljava, da ne boste imeli senc na obrazu. Odlična rešitev je ogledalo LED z vgrajenimi lučmi. S tem boste prihranili prostor okoli ogledala, prostor pa bo spet videti nekoliko bolj enoten, ne da bi svetilke štrlele v prostor.


Z veseljem bomo za vas izdelali ogledalo LED po meri. Izberete lahko optimalno velikost, pa tudi barvo svetlobe. Pametni dodatki, kot so vgrajeno kozmetično ogledalo, zvočnik bluetooth, grelnik proti zamegljevanju ogledala ali vremenska postaja z WIFI, so odlični dodatki.

Oglejte si našo ponudbo prilagojenih ogledal LED.

Stavite na točkovne luči

V kopalnici običajno nimamo dnevne svetlobe, zato se moramo zanašati na umetno osvetlitev. In več kot je svetlobe, bolj prostoren je videti prostor. Za majhno kopalnico so najboljša izbira vgradne reflektorske luči na stropu. Ne zavzemajo prostora in jih lahko poljubno namestite. Svetloba bo enakomerno razpršena po celotnem prostoru.

Pri kopalniških lučeh pa ni pomembna le oblika. V nadaljevanju si preberite, kako izbrati pravo osvetlitev za kopalnico.

Nazaj na pregled

Gor