Išči
Meni

Nahajate se tukaj Uvod Blog 7 nasvetov in fotografski navdih za luksuzne kopalnice

7 nasvetov in fotografski navdih za luksuzne kopalnice

Pripravili smo 7 nasvetov in veliko navdiha, kako opremiti kopalnico, da bo zares razkošna.

Vsakdo si razkošno kopalnico predstavlja nekoliko drugače. Vendar je tem idejam skupen vtis razkošja, ki ga puščajo v nas. Če želite, da bi bila vaša kopalnica videti tako, se ne ozirajte le na ceno. Za vas imamo 7 nasvetov in veliko navdiha, kako poskrbeti, da bo vaša kopalnica zares razkošna.

1. Ploščice velikega formata opravijo polovico dela

Čim manj je fug, tem bolje. Ploščice velikega formata dajejo vtis čiste zasnove. Naravni marmor, kamen ali les bodo videti odlično, vendar morate tam računati na višjo ceno. Vendar so danes na voljo tudi zelo verodostojne imitacije, ki bodo opravile enako delo.

Ne bojte se tudi struktur. Tridimenzionalne ploščice bodo pritegnile pozornost in postale čudovita dominanta v kopalnici. Vendar je bolje, da z njimi ne pretiravate in jih uporabite bolj za poudarjanje določenega dela prostora. Na primer za kadjo ali ogledalom.

                   

2. Izberite naravne materiale in umirjene barve

Marmorne, kamnite ali lesene ploščice - to smo že povedali. V idealnem primeru pa se držite naravnih materialov v celotni kopalnici, tudi pri okrasnih elementih. Izjema je lahko v zadnjem času priljubljen beton ali nekatere vrste kovin, kot sta medenina ali mat nerjavno jeklo. Betonski umivalniki ali medeninaste pipe so vsekakor luksuzni izdelki.

Narava prevladuje tudi v barvah. Če imate večji prostor, se ne bojte izbrati temnih odtenkov tudi na velikih površinah. Črna barva je simbol razkošja. Še posebej v kombinaciji z lesom ali zlatimi elementi. Tudi časi belih umivalnikov in stranišč so že zdavnaj minili. Vendar se lahko brez zadržkov držite klasične bele keramike, če si jo želite. Izberite le sodobno oblikovano obliko.

                           

3. Če boste kopali, to izkoristite

Načrtujete večjo prenovo ali šele gradite svoj dom? Potem si dajte izdelati viseči strop za osvetlitev in nišo v steni (imenovano niša), ki bo služila kot polica. Ti sodobni elementi bodo vaši kopalnici dodali pridih razkošja, v kombinaciji z dekorativno razsvetljavo pa bodo poskrbeli za prijetno vzdušje. Poleg tega niša ni le oblikovno usmerjena, temveč tudi varčuje s prostorom. S tem prostoru doda zračnost.

                    

4. Igrajte se z razsvetljavo

Prava osvetlitev lahko popolnoma spremeni celoten vtis. Potrebovali boste tri: stropno, zrcalno in dekorativno. Katere luči izbrati, da bo kopalnica videti razkošno?

  • Stropna osvetlitev - če imate veliko prostora, lahko izberete dizajnerski lestenec. V primeru manjše kopalnice bodo najboljša izbira reflektorska svetila.
  • Osvetlitev ogledala - ogledalo mora biti osvetljeno z obeh strani, da se boste lahko jasno videli. Videti je razkošno ogledala LED z vgrajeno osvetlitvijo. Poleg tega lahko izberete pametne dodatke za ogledalo, kot so vremenska postaja, zvočnik ali celo ogrevanje, ki preprečuje zameglitev ogledala.
  • Dekorativna razsvetljava - če imate v kopalnici viseče strope in nišo, vanjo vsekakor postavite luči. Druga možnost je osvetlitev omarice pod umivalnikom ali kadjo ali tušem.

                                                                     

5. Z velikim ogledalom lahko vizualno povečate prostor.

Za luksuzne kopalnice je značilen odprt in zračen prostor. Z velikim ogledalom ga lahko vizualno povečate. Ogledala LED so izdelana po meri v velikosti do 200 x 100 cm. V kopalnici so lahko dominanten oblikovalski element, ki bo zagotovo pritegnil pozornost.
Intenzivnost osvetlitve lahko prilagodite tudi sami, tako da vam ogledalo LED zagotovi dovolj svetlobe za jutranjo higieno in sproščujoče vzdušje za večerno kopel.

                         

6. Če tuš, potem walk-in

V luksuzni kopalnici je prostostoječa kad verjetno prva stvar, na katero boste pomislili. Vendar bo odlično videti tudi odprt walk-in tuš, po možnosti brez kadi. Tako bodo tla v celotnem prostoru ostala enotna, kar bo vizualno povečalo prostor. V kombinaciji s preprostim steklenim zaslonom bo tuš kabina videti minimalistično in vse prej kot razkošno.

7. Razkošje je tudi v podrobnostih

S tem ne mislimo le na dekoracijo, temveč tudi na funkcionalno opremo, kot so pipe. Izberite na primer oblikovalske kose iz medenine ali mat nerjavečega jekla. Držite se minimalizma in se osredotočite na kakovostne materiale, zanimive oblike in teksture. Tudi dozirnik za milo lahko služi kot dekoracija. Če imate v kopalnici dnevno svetlobo, dodajte naravni element v obliki rastline v zanimivem lončku ali vazi.

                      

Navdihujejo vas sodobna in praktična ogledala LED? Oglejte si celotno ponudbo ogledal LED ki jih lahko prilagodite po svojih željah.

Nazaj na pregled

Gor